Tájékoztatás 2023.09.21

Tisztelt Ügyfeleink,

 

ezúton értesítjük Önöket, hogy a Belgrádot Budapesttel összekötő 150-es vasútvonal átépítési munkálatai miatt, előzetes információink szerint,  2023. október 25-én 00:00 órától 2023. október 28-án 24:00 óráig szünetelni fog a vasúti közlekedés Ferencváros Pályaudvar és Soroksár Terminál Pályaudvar között, ezért a Rail Cargo Terminal – BILK a megadott időszakban nem tud vonatokat fogadni, illetve indítani.

 

A fenti időszakban a közúti kiszolgálás folyamatos, ahogy az ügyfélszolgálat és a pénztár is a megszokott nyitvatartási rend szerint működik.

 

Kérjük, hogy a konténerek leadását és felvételét a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek tervezni.

 

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.

Tájékoztatás 2023.08.30

Tisztelt Ügyfeleink,

Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2023. szeptember 1-jétől a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. szigorított biztonsági és rakodási feltételeket vezet be a gépjárművezetők részére, melyek megismeréséről, átmenetileg, minden belépéskor nyilatkozniuk szükséges.

A biztonsági és rakodási tájékoztató elérhető a https://railcargobilk.hu/hu oldalon, 9 nyelven, a  Letöltések menüpont alatt, valamint a Terminál igazgatósági épületének aulájában és az ügyfélszolgálati pultoknál is hozzáférhető nyomtatott formában.

A tájékoztatóban foglaltak ismeretét és betartását minden gépjárművezetőnek, minden belépéskor aláírásával szükséges igazolnia a kapukon.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a jelenlegi, papír alapú megoldás ideiglenesen kerül bevezetésre, az online felület kialakításáig. Itt a gépkocsivezetőknek lehetőségük lesz a tájékoztató megismerésére, melyet egy rövid számonkérés követ és sikeres vizsgatétel után a gépjárművezető egy QR kódot kap, amit a Terminálra történő belépéskor be kell mutatnia. A QR kód érvényességi ideje 1 év lesz.

Az éles rendszer várható bevezetése  2 hónapon belül esedékes.

 

Szíves együttműködésüket köszönjük!

Tájékoztatás 2023.06.20.

Tisztelt Ügyfeleink,

 

ezúton értesítjük Önöket, hogy a Belgrádot Budapesttel összekötő, 150-es vasútvonal átépítési munkálatai miatt 2023. július 21-én 00:00 órától 2023. július 23-án 24:00 óráig szünetel a vasúti közlekedés Ferencváros Pályaudvar és Soroksár Terminál Pályaudvar között, ezért a Rail Cargo Terminal – BILK a megadott időszakban nem tud vonatokat fogadni, illetve indítani.

 

A terminál későbbi folyamatos működése érdekében a vasúti leállással egyidőben kerül elvégzésre a daruk és egyéb műszaki berendezések időszakos karbantartása, ezért a megadott időszakban a közúti kiszolgálásban a következő korlátozások lesznek:

 

  • 2023. július 22-én (szombaton) 08:00 és 14:00 óra között a darupálya alatti területről történő kiszolgálás szünetel

A konténerek hozzáférhetőségének státusza a http://contstatus.railcargobilk.hu linken keresztül lekérdezhető.

  • 2023. július 22-én (szombaton) 14:00 és 20:00 óra között a teljes termináli kiszolgálás szünetel.

 

Az ügyfélszolgálat és a pénztár a megszokott nyitvatartási rend szerint működik.

 

Kérjük, hogy a konténerek leadását és felvételét a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek tervezni.

 

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.

Röntgenes ellenőrzés 2023.04.25

Tisztelt Partnereink,

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a következő időszakban a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt. területére ideiglenesen telepített röntgenberendezés segítségével, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek a kiszállításra kerülő küldemények esetében. A  vizsgálatok kiterjednek a harmadik országból behozott szállítmányokra, illetve az uniós árukra is.

 

Kérjük, hogy a Terminálra érkező gépkocsivezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek és mindenben kövessék az ellenőrzést végző hatóság utasításait.

 

Köszönjük együttműködésüket!

Tájékoztatás 2022.10.07

Tisztelt Ügyfeleink,

 

Ezúton értesítjük Önöket, hogy főbejáratunk mérleggel ellátott irodakonténerének felújítási munkálatai miatt, a következő ideiglenes változások kerülnek bevezetésre.

 

1./ 2022.10.10. reggel 08:00 órától 2022.10.25. reggel 08:00 óráig az üres konténerek kiírása a Depo kapun történik.

 

2./ 2022.10.22. (szombat) 18:00 órától 2022.10.24. (hétfő) reggel 08:00 óráig terjedő időszakban a mérlegelési szolgáltatás (VGM) nem elérhető.

 

Kérjük, a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek tervezni és tájékoztassák alvállalkozóikat is.

 

Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük.