Tájékoztatás 2023.11.01

Tisztelt Ügyfeleink,

Ahogy arról már korábban értesítettük Önöket 2023. szeptember 1-jétől a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. szigorított biztonsági és rakodási feltételeket vezetett be a gépjárművezetők részére, melyek megismeréséről, ideiglenesen, minden belépéskor írásban kellett nyilatkozatot tenniük.

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy 2023. október 30-tól az alkalmankénti nyilatkozatokat felváltja egy online oktató felület, amely 9 nyelven lesz elérhető és segítségével a gépkocsivezetők tájékozódhatnak a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. területén érvényes biztonsági és rakodási szabályokról. A fejezetek megismerését rövid számonkérés követi és sikeres vizsgatétel után a gépjárművezető egy QR kódot kap, amivel be tud lépni a Terminál területére. A kód érvényességi ideje egy év, így a belépési jogosultságot évente szükséges megújítani.

A rendszer képes arra is, hogy információt küldjünk közvetlenül a gépkocsivezetőknek, ezért a jövőben ezen a platformon keresztül fogunk kommunikálni a sofőrökkel, amennyiben bármilyen rendkívüli esemény történik a terminálon.

Az indulás utáni teszt időszakban a két belépési mód párhuzamosan fog működni, de 2024. január 1-jétől már csak érvényes QR kóddal tudnak majd behajtani a sofőrök a Terminál területére.

Az online biztonsági és rakodási tájékoztató elérhető a https://www.intasite.com/kiosk/rail-cargo-terminal-bilk/ oldalon.

A tájékoztató megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges.

 

Amennyiben probléma merülne fel a rendszer használatával, kérjük írjon e-mailt a következő címre: gatesecurity.rct.bilk@railcargo.com

Tájékoztatás 2023.09.21

Tisztelt Ügyfeleink,

 

ezúton értesítjük Önöket, hogy a Belgrádot Budapesttel összekötő 150-es vasútvonal átépítési munkálatai miatt, előzetes információink szerint,  2023. október 25-én 00:00 órától 2023. október 28-án 24:00 óráig szünetelni fog a vasúti közlekedés Ferencváros Pályaudvar és Soroksár Terminál Pályaudvar között, ezért a Rail Cargo Terminal – BILK a megadott időszakban nem tud vonatokat fogadni, illetve indítani.

 

A fenti időszakban a közúti kiszolgálás folyamatos, ahogy az ügyfélszolgálat és a pénztár is a megszokott nyitvatartási rend szerint működik.

 

Kérjük, hogy a konténerek leadását és felvételét a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek tervezni.

 

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.

Tájékoztatás 2023.08.30

Tisztelt Ügyfeleink,

Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2023. szeptember 1-jétől a Rail Cargo Terminal – BILK Zrt. szigorított biztonsági és rakodási feltételeket vezet be a gépjárművezetők részére, melyek megismeréséről, átmenetileg, minden belépéskor nyilatkozniuk szükséges.

A biztonsági és rakodási tájékoztató elérhető a https://railcargobilk.hu/hu oldalon, 9 nyelven, a  Letöltések menüpont alatt, valamint a Terminál igazgatósági épületének aulájában és az ügyfélszolgálati pultoknál is hozzáférhető nyomtatott formában.

A tájékoztatóban foglaltak ismeretét és betartását minden gépjárművezetőnek, minden belépéskor aláírásával szükséges igazolnia a kapukon.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a jelenlegi, papír alapú megoldás ideiglenesen kerül bevezetésre, az online felület kialakításáig. Itt a gépkocsivezetőknek lehetőségük lesz a tájékoztató megismerésére, melyet egy rövid számonkérés követ és sikeres vizsgatétel után a gépjárművezető egy QR kódot kap, amit a Terminálra történő belépéskor be kell mutatnia. A QR kód érvényességi ideje 1 év lesz.

Az éles rendszer várható bevezetése  2 hónapon belül esedékes.

 

Szíves együttműködésüket köszönjük!

Tájékoztatás 2023.06.20.

Tisztelt Ügyfeleink,

 

ezúton értesítjük Önöket, hogy a Belgrádot Budapesttel összekötő, 150-es vasútvonal átépítési munkálatai miatt 2023. július 21-én 00:00 órától 2023. július 23-án 24:00 óráig szünetel a vasúti közlekedés Ferencváros Pályaudvar és Soroksár Terminál Pályaudvar között, ezért a Rail Cargo Terminal – BILK a megadott időszakban nem tud vonatokat fogadni, illetve indítani.

 

A terminál későbbi folyamatos működése érdekében a vasúti leállással egyidőben kerül elvégzésre a daruk és egyéb műszaki berendezések időszakos karbantartása, ezért a megadott időszakban a közúti kiszolgálásban a következő korlátozások lesznek:

 

  • 2023. július 22-én (szombaton) 08:00 és 14:00 óra között a darupálya alatti területről történő kiszolgálás szünetel

A konténerek hozzáférhetőségének státusza a http://contstatus.railcargobilk.hu linken keresztül lekérdezhető.

  • 2023. július 22-én (szombaton) 14:00 és 20:00 óra között a teljes termináli kiszolgálás szünetel.

 

Az ügyfélszolgálat és a pénztár a megszokott nyitvatartási rend szerint működik.

 

Kérjük, hogy a konténerek leadását és felvételét a fentiek figyelembevételével szíveskedjenek tervezni.

 

Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.

Röntgenes ellenőrzés 2023.04.25

Tisztelt Partnereink,

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a következő időszakban a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt. területére ideiglenesen telepített röntgenberendezés segítségével, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek a kiszállításra kerülő küldemények esetében. A  vizsgálatok kiterjednek a harmadik országból behozott szállítmányokra, illetve az uniós árukra is.

 

Kérjük, hogy a Terminálra érkező gépkocsivezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek és mindenben kövessék az ellenőrzést végző hatóság utasításait.

 

Köszönjük együttműködésüket!